Om oss

Hva er roller derby?


Roller derby er en kontaktsport som foregår på rulleskøyter.


Sporten går ut på at spillerne, oppdelt i to lag, ruller på en oval innendørsbane.


Lagene består i alt av fem spillere, fire «blockere» og en «jammer». Når det blåses av for kampstart står alle blockerne i en klynge, en såkalt «pack»,  foran jammerne. Laget scorer ved at jammeren passerer spillere på det motsatte laget. 

Blockernes oppgave er å hindre motspillerens jammer å passere, samtidig som de hjelper sin egen jammer å passere.


Jammerne er merket med en stjerne på lua, pivotblockerne med en stripe (en pivotblocker er en blocker som kan overta rollen som jammer underveis i spillet).


En kamp varer sammenlagt 60 minutter, og er inndelt i to 30-minutters omganger. Omgangene er inndelt i flere jams som kan vare i maks to minutter med 30 sekunders mellomrom.

… men er det ingen ball..?


Nei. I roller derby er det ingen ball. Det er jammeren som sanker poeng, og det gjelder derfor å forhindre at jammeren klarer dette ved hjelp av lovlige taklinger.

Her ser du hvor du har lov til å treffe motspilleren din (target zones) og hvilke deler av kroppen din du kan bruke når du skal takle henne (blocking zones).

Dette høres  gøy ut - hva gjør jeg for å være med?


Vi vil gjerne ha flere med på laget vårt! Vi holder derfor åpen trening en gang i semesteret, som bli annonsert på Facebooksiden vår. Du kan også ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.


Det er ingen krav til forkunnskaper og du trenger ikke å ha stått på rulleskøyter tidligere.

Vi er medlem av Norges Skøyteforbund

Org.nr. 999 508 278
WET CITY ROLLERS

Bergen Roller Derby


Copyright © All Rights Reserved